SMO EKIPA ŠTUDENTOV UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Dolgo časa je nastajala zamisel o spletnem portalu študijskega programa Medijski študiji na Oddelku za medijske študije Univerze na Primorskem, Fakultete za humanistične študije (UP FHŠ). Iz teh teženj je nato leta 2015 nastal projekt Medijska komuna, prvi delujoči študentski portal na Univerzi na Primorskem. Z njim želimo dokazati, da nismo vsi študentje pasivni, da imamo svoje misli, ideje in komentarje. S spletno stranjo medijskakomuna.si smo pridobili tudi prostor, kjer jih lahko širimo. Čas študija je mogoče čim bolje izkoristiti, priučeno teorijo je moč uporabiti tudi v praksi.

Medijska komuna odpira pot do kritičnega mišljenja in to povezuje s temami, ki vplivajo na naš vsakdan. V preteklosti so bili študentje pomemben gradnik civilne družbe, zato je popolnoma nepotrebno, da se odpovedujemo pravici do soustvarjanja študentskega okolja, katerega del smo.

Ime in logotip s krogom simbolizirata skupnost in prav na njej želimo graditi. Medijska komuna želi spodbuditi vse mlade, da izkoristijo svoj potencial, in jim ponuja prostor, kjer lahko predstavijo svojo kreativnost. Pisano besedo nadgrajujemo tudi s fotografijami in likovno umetnostjo, v prihodnosti pa želimo dodati še več vsebin. Obenem želimo na enem mestu zbrati obvestila o vseh študentom zanimivih dogodkih. Pričujoči portal je prostor, kjer lahko nastanejo velike ideje, zato k sodelovanju vabimo čim več študentov z vseh fakultet Univerze na Primorskem.

Pridružite se nam prek elektronskega naslova urednistvo@medijskakomuna.si.